Norge - Syltetöj, Bruneost och Knivkamp

Denna helgen var Mattias och jag i Norge för att hålla ett M.A.T.T läger. Och förutom roliga gatunamn -
så har Norge mycket trevliga och seriösa människor. Intresset för combatives är i Norge stort och väldigt seriöst. Har även funnit att så är fallet i Danmark. Härhemma är inte intresset lika stort, vad detta beror på kan vi fundera över en annan gång.

Vi gick igenom vår grundläggande kniv där deltagarna fick prova på vår naturliga "progression" Accessing, Armcutting, Fakes och Jams. De fick även prova på flera olika sorters sparring, och tror det alltid blir en ögonöppnare att tex se att man inte är helt borta när man befinner sig på knä tex. De fick även leka lite med disarms.

Linda ska ha stort tack för gästvänligheten och för ett väl utfört arrangemang och fixat ihopa bra med folk på så kort tid. Linda fick även första nivån officiellt på papper. Det är dock några veckor sen hon gick igenom testet.

Ingmund ska gratuleras stort då han erhåll två nivåer , vilket var mycket välförtjänt. Ingmund fick ett ganska tufft test, och jag fick nöjet att vara elak mot honom i sista sparringen då han var rejält tröttmedans jag var det inte... ;)

Hoppas det snart bär iväg till Norge igen :)

Ni kan läsa om reaktionerna här: http://kampforum.no/forum/index.php/topic,15973.0.html

Och info om M.A.T.T som alltid: http://www.mattcombatives.se/

RSS 2.0